2017. február 28., kedd 15:54

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. február 28., kedd (OS) - HITELES MOZGALOM KÖZLEMÉNY Nem a most elítéltek a bűnösök!

    Ráckevei Bíróság 2017.02.21-én hozott első fokú ítéletében közveszéllyel fenyegetés bűntettében bűnösnek találta és fejenként 300 óra közérdekű munkára ítélt két devizahiteles aktivistát. Az ügyben eljáró rendőrség, ügyészség, bíróság a lehető legkomolyabban, minden apró részletre kiterjedően éveken keresztül dolgozott az ügyön.

"Elég volt a kifosztásból" felirat a becsomagolt, bankban elhelyezett fahasábon  – az ügyész szerint fenyegetés volt.

Az elmúlt években sem az ügyészség, sem a korábbi PSZÁF, sem az utód MNB PFK a bankok tevékenységével kapcsolatos bejelentéseket nem vette komolyan. Nem tudunk arról, hogy banki vezető, állami hivatalnok ellen eljárás indult volna azért mert megtévesztetek és becsaptak a bankok egymillió embert, ezért hogy mindez az állami felügyelet és az állami fogyasztóvédelem mellett megtörténhetett.

Ha egy félresikerült-félreértelmezett, diákcsínynek minősülő tett ilyen következménnyel jár, akkor mivel jár, ha folytatólagosan, előre megtervezetten, egymással együttműködve megkárosítanak a bankok több ezer milliárd forinttal magyar állampolgárokat?

Nem a most elítéltek a bűnösök!

Elvárjuk a hatóságoktól, hogy a korábban benyújtott és elsüllyesztett aktákat vegyék elő, porolják le, és ugyanolyan lelkesedéssel és elszántsággal végezzék végre a munkájukat, mint barátaink esetében tették.

Kérjük sorstársainkat fokozzák érdekvédő tevékenységüket, álljanak ki önmagukért, családjukért!

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.