2017. március 6., hétfő 14:59

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 6., hétfő (OS) -

    A Belügyminisztérium ismételten és kategorikusan visszautasítja azokat a nemzetközi és a magyar sajtóban megjelent ellenőrizetlen állításokat, amelyek szerint magyar rendőrök migránsokat bántalmaznak. A tárca felhívja a figyelmet, hogy ezek a minden alapot nélkülöző írások akkor jelennek meg, amikor Magyarország – állampolgárai és az Európai Unió védelmében – az ideiglenes határzár megerősítésére kényszerül. Emlékeztetőül: az Országgyűlés holnap, 2017. március 7-én szavaz a jogi határzár megerősítéséről szóló törvényjavaslatról.
A józan észre hivatkozva:
1./ A visszatérő híresztelést érzelemdúsan közreadó svéd napilap maga közli, hogy "Az Aftonbladet nem tudja megerősíteni Usman Khan történetének részleteit, ahogy azt sem, hogy a határon lezajlott események valóban megtörténtek-e vagy úgy történtek-e, ahogy elmondta." Ennek ellenére az Aftonbladet, és a cikkére hivatkozó média indokolatlanul tényként kezeli a migránsok bántalmazását.
2./ A cikkben hivatkozott nemzetközi szervezet, az Orvosok Határok Nélkül támogatói háttere közismerten Soros Györgyhöz kötődik. A szervezet előszeretettel ad hitelt a migránsok konkrétumokat nem tartalmazó elmondásainak. Ezekre akkor lehetne érdemben válaszolni, amennyiben legalább az állítólagos bántalmazások időpontját vagy helyszínét tartalmaznák.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.