2017. március 8., szerda 09:01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Államfőválasztást az állampolgárok véleményének ismeretében! Abból a célból, hogy hazánknak végre valóban az Alaptörvény szerinti, azaz a nemzet egységét, és nem a pártok erőviszonyait kifejező államfője lehessen, hasznos lenne, ha ellenőrizhető hitelességű felmérés készülne arról, mit gondolnak az állampolgárok az államfő megválasztásának ma hatályos, illetve a közjog és a közerkölcs egyidejű figyelembevételével elvárható feltételeiről.

    Az Alaptörvény szerint Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Az okkal felvethető kérdések:

1. Egyetért-e Ön azzal a ténnyel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé megválasztható bármely magyar állampolgár, aki a harmincötödik életévét betöltötte?
2. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé olyan személyt kellene megválasztani, akiről életpályája alapján remélhető, hogy tevékenysége valóban a nemzet egységét, és nem a pártok erőviszonyait fogja tükrözni?
3. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé olyan személyt kellene megválasztani, aki életpályájával már bizonyította, alkalmas rá, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett?
4. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak büntetlen előéletű magyar állampolgár legyen megválasztható?

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.