2017. március 8., szerda 09:01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) -

    5. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak választójoggal rendelkező magyar állampolgár legyen megválasztható?
6. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak magyar állampolgárként született magyar állampolgár legyen megválasztható?
7. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak kizárólag magyar állampolgársággal rendelkező (tehát nem kettős vagy többes állampolgárságú) személy legyen megválasztható?
8. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak olyan magyar állampolgárt lehessen megválasztani, akinek legalább általános iskolai, középfokú, vagy felsőfokú végzettsége van? (Az elvárt végzettségi fokozat kiválasztandó!)
9. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak olyan magyar állampolgárt lehessen megválasztani, aki legalább a magyar nyelvet alaposan ismeri?
10. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé választásnál előnyös szempontnak minősüljön, ha a jelölt személy egy vagy több világnyelvet magas szinten ismer?

A Kormány most a közbeszéd tematizálására alkalmas módon, egy többirányú szakmai elemzésekkel, törvényhozói felelősséggel kezelendő ügyben fordult a laikus néphez, meglehetősen népámító címmel:
"Ön dönt! Szigorítson-e a kormány? Párbeszéd a gyermekutaztatás szabályairól"

Meg merik kérdezni fontosabb ügyben is a népet?

     Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.