2017. március 8., szerda 13:06

Jávor Benedek EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Párbeszéd: százmilliárdokat veszíthetünk a lopáskönnyítő törvény miatt

    A Párbeszéd közbelépése nyomán az Európai Bizottság is vizsgálja az összes magyar vasúti beruházást titkosító törvényt. A Bizottság szerint csak átlátható vasúti projektekhez jár uniós pénz: Orbánék lopáskönnyítő törvényjavaslata százmilliárdos támogatásokat veszélyeztet.
A magyar parlament tavaly elfogadott egy olyan törvényjavaslatot, amely 30 évre titkosítja a vasúti járművek üzemeltetésével összefüggő műszaki adatokat. A jogszabály a budapesti HÉV, a metrók, a MÁV, a GYSEV és a kisvasutak folyamatban lévő és tervezett fejlesztéseinek technikai illetve pénzügyi részleteire is vonatkozik, átláthatatlanná téve a jelentős részben uniós támogatásokból megvalósuló beruházásokat.
A Párbeszéd már a szavazás idején is az Orbán-kormány legújabb közpénz-eltüntetési kísérletének tekintette a törvényjavaslatot, és az Európai Bizottsághoz fordult azzal a kérdéssel, hogy összeegyeztethető-e az uniós joggal, ha Magyarországon a vasúti járművek biztonságos üzemeltetésére vonatkozó összes adat titkossá válik.

     Kiadó: Jávor Benedek EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.