2017. március 8., szerda 14:12

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Közel 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet

    A tervezett 178 ezer helyett így mintegy harmadával több háztartásban valósultak meg a Szupergyors Internet Program keretében elindított fejlesztések 2016 végéig. A távközlési szolgáltatók ebben az ütemben önerőből, pályázati támogatás nélkül fejlesztették hálózataikat, lehetővé téve, hogy az előfizetők lényegesen gyorsabb, korszerűbb internetszolgáltatáshoz juthassanak.

"A jövő a digitalizáció, a kormány ezért elkötelezett abban, hogy a hazai munkavállalók és vállalkozások a digitális átalakulás nyerteseivé válhassanak. Az előrelépés alapvető feltétele egy országosan elérhető, korszerű, legalább 30 Mbps sávszélességű hálózat, amely most 230 ezer lakossági és vállalati előfizető számára vált hozzáférhetővé" – mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

A kormány vállalta, hogy két évvel az Európai Unió 2020-as véghatárideje előtt, 2018 végéig minden magyarországi háztartás, vállalkozás, közintézmény számára, amely igényli, elérhetővé teszi a szupergyors internetet. A közel 1 millió háztartás korszerűsítése fele részben a szolgáltatók önerős vállalásából, fele részben európai uniós és hazai támogatásból valósul meg.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.