2017. március 8., szerda 14:13

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Közel 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet

    Az önerőből megvalósuló fejlesztésekről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ötvenöt távközlési szolgáltatóval írt alá megállapodást összesen 470 279 háztartás hálózati fejlesztésére. A társaságok vállalták a fejlesztések határidőre történő befejezését, és a folyamatos adatszolgáltatást az előrehaladást ellenőrző Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felé. A kormány az önerőből fejlesztett területeken nem jelentetett meg pályázatot, az építkezéseket könnyítő jogszabályi környezetet alakított ki, a beruházásokat közműadó kedvezményben részesítette, és folyamatos szakmai támogatást biztosít a szolgáltatók számára.

A megállapodások alapján 2016 végére elérni tervezett 178 110 háztartással szemben 229 247 háztartásban vált előfizethetővé a szupergyors internet. A várakozásokat jócskán felülmúló eredmény 129 százalékos megvalósulási arányt jelent.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. március 8.


     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.