2017. március 16., csütörtök 16:29

A TIT Kossuth Klub Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. március 16., csütörtök (OS) - FOLYTATÓDIK A TEHETSÉGFEJLESZTŐ KLUB PROGRAMJA EREDMÉNYES KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK FEJLŐDÉSÉNEK SEGÍTÉSÉRE. A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló Kockakör - Tehetségfejlesztő Klub célja, hogy az informatika és a műszaki tudományok iránt érdeklődő 15-19 éves fiatalokat továbbképezze, segítse pályaválasztásukat. A program a már eredményeket elért fiatal tudós, vagy innovációkkal foglalkozó fiatalokat tudományterületük legismertebb szakembereivel hozza munkakapcsolatba, miközben mentorálásuk mellett szervezett módon ismerkedhetnek meg ezen terület mai hazai élvonalával is. A Kockakör tagságára március 20-ig lehet jelentkezni.

    A 15–19 éves diákok számára meghirdetett kör célja a műszaki tudományokban, illetve azokon belül különösen az IT területén kiemelkedő tehetségű és teljesítményű fiatalok támogatása. A kör elméleti és gyakorlati természetű segítséget kíván nyújtani a diákok tudományos fejlődéséhez, kapcsolatépítési lehetőségeik szélesítéséhez, pályaorientációjához.
A Kockakör programsorozata során a diákok felfedezhetik napjaink modern technológiáit, valamint betekintést nyerhetnek innovatív vállalatok működésébe.
A Kockakör kiemelt szakmai-tudományos témái 2017-ben: a Prezi, a big data analízissel foglalkozó Neticle, a világhírű navigációs rendszerfejlesztő cég az NNG, a MIT mintájára létrehozott Aquincum Institute of Technology, valamint  a Google által létrehozott egyedülálló oktatóközpont, a Google GROUND.
A részletes felhívás megtalálható a Kossuth Klub honlapján,
     Kiadó: TIT Kossuth Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.