2017. március 17., péntek 14:00

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2017. március 17., péntek (OS) - Dr Beer Miklós váci megyéspüspök a  Radnóti Miklós Antirasszista Díjat a MEASZ elnökétől Hanti Vilmostól a váci püspökségen már pénteken átvette. A laudációt Lebovits Imre holokauszt túlélő, a MEASz alelnöke mondta el.

    Ahogy a püspök úr levelében írta "Papi és püspöki szolgálatom során mindig arra törekedtem, hogy az üldözöttekben, a társadalom perifériáján élőkben az Isten képmására teremtett embert lássam. Az Úristen megszólított és hívott a papi szolgálatra, kijelölte az utat számomra, amelyet az ősi bibliai törvény, a "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat" határozott meg. A jövőben továbbra is azon leszek, hogy az üldözött és hátrányos helyzetű embertársaim ügyét szolgáljam. Nagyon sajnálom, hogy személyesen nem tudok részt venni a díjátadáson, mivel hivatali elfoglaltságom másfelé szólít".    
     Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.