2017. március 21., kedd 16:00

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 21., kedd (OS) - Antirasszista világnap: liberális javaslatok a joghátrányok ellen

    Az ENSZ fél évszázada jelölte ki március 21-ét az Antirasszizmus Világnapjának. M azokért emeljük fel a szavunkat, akik kulturális és anyagi értelemben nem férnek hozzá azokhoz a javakhoz, amelyekhez a többségi társadalom könnyedén. Jogainkat nem az államtól kapjuk, azok azért illetnek meg minket, mert embernek születtünk. A mai Magyarországon nemcsak származás alapján diszkriminálnak embereket. A Liberálisok mai konferenciájukon ez ellen léptek fel, és civilekkel együtt keresik a hatékony válaszokat a megkülönböztetés minden formája ellen.
Egy egészséges társadalomban nem léteznek egyenlők és egyenlőbbek: jogegyenlőség, esélyegyenlőség és egyenlő bánásmód illet meg mindenkit, származásra, nemre, életkorra, bőrszínre, nemzetiségre, szexuális orientációra, politikai hovatartozásra, családi állapotra, egészségügyi- és szociális helyzetre való tekintet nélkül. Ezzel szemben szemben Magyarországon a cigányság, a nők, a fogyatékossággal élők, az LMBTQ-közösség tagjai, az idősek, a betegségekkel küzdők, a szegények, a bevándorlók, de sokszor még a "normál" testalkattól eltérők is súlyos hátrányos megkülönböztetést a mindennapi életükben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.