2017. március 22., szerda 17:20

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2017. március 22., szerda (OS) - Továbbra is lehet pályázni a Kapcsolódj be a közvetítésbe! című szakmai gyakorlatra

Folytatódik a "Kapcsolódj be a közvetítésbe!" című, egy éves szakmai gyakorlatra szóló ösztöndíjprogram, melyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének kezdeményezésére az MTVA és a Nemzeti Kulturális Alap indított el hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatalok számára. A pályázat benyújtási határideje meghosszabbításra került, az ösztöndíjra 2017. április 3. éjfélig lehet pályázni!
     Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének döntése alapján az MTVA a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával idén 8 fő hátrányos helyzetű, elsősorban roma fiatal számára biztosít ösztöndíjat, alkotói támogatást. Az ösztöndíj célja, hogy a fiatalok szakmai gyakorlat keretében ismeretet szerezzenek a média világáról, betekintést nyerhessenek a televízió munkájába, aktív tagjai lehessenek az ott zajló munkafolyamatoknak. A program hozzájárul a fiatal, leendő roma értelmiség személyes és szakmai fejlődéséhez, identitásuk megőrzéséhez, médiatapasztalataik bővítéséhez.
     Az ösztöndíj, melyre még 2017. április 3. éjfélig lehet pályázni, 20 millió forintos keretösszeggel járul hozzá a fiatalok tapasztalatszerzéséhez. Összege 200.000 Ft/fő/hónap, melyre 18 és 30 év közötti, középfokú végzettséggel rendelkező, hátrányos helyzetű fiatalok pályázhatnak. A sikerrel pályázó leendő ösztöndíjasok szakmai gyakorlata várhatóan 2017 júniusától indul el.
     A pályázat benyújtásával kapcsolatos részletek az alábbi linken keresztül érhetők el:

Budapest, 2017. március 22.