2017. március 22., szerda 18:05

Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 22., szerda (OS) - Közérdekű adatok kiszivárogtatói: bűnösök vagy hősök? Morvai felszólalása az EP-ben (videóval)

    Mivel számtalan esetben a politikai hatalommal összeépült gazdasági hatalom - s adott esetben az ezek befolyása alatt álló igazságszolgáltatás - valamint a média az, aki megítéli, hogy mi is a "jóhiszeműség"; az ő érdekük valószínűleg a kiszivárogtatók megfegyelmezése, megbüntetése, elhallgattatása lesz. Ez azonban éles ellentétben van a társadalmi igazságérzettel és a közérdekkel - mutatott rá Morvai Krisztina. Nagyon érdekes és fontos lenne Magyarországon is követni a "kiszivárogtatók" sorsát, a velük kapcsolatos jogi eljárásokat, s azt, hogy ügyük megítélése ténylegesen összhangban van-e a közérdekkel és a társadalmi igazságérzettel - példaképp említhető a NAV "ügyeit" kiszivárogtató Horváth András esete.
     Kiadó: Morvai Krisztina, az Európai Parlament Független Képviselője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.