2017. március 22., szerda 18:32

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. március 22., szerda (OS) - Eötvös Péter fiatal karmestereket tanít a Budapest Music Centerben, nemzetközi mesterkurzuson, melynek programján Kurtág György különleges énekes darabja szerepel, az UMZE Kamaraegyüttes közreműködésével.

    Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány, mely fiatal zeneszerzők és karmesterek továbbképzése mellett a 20-21 századi zene népszerűsítését, valamint nemzetközi hírű zeneszerzők személyes bemutatását tűzte ki célul, a franciaországi Royaumont Foundation-nel közösen Kurtág György és Pierre Boulez műveit feldolgozó nemzetközi mesterkurzust hirdetett fiatal, pályakezdő karmestereknek. A kurzus két helyszínen zajlik: az első állomás az alapítvány székhelye, a Budapest Music Center, ahol az UMZE Kamaraegyüttes neves művészei közreműködnek. A kurzusra nagy számú jelentkezés érkezett a világ számos országából. Jean-Philipe Wurtz, a franciaországi Linea Ensemble művészeti vezetője, valamint Eötvös Péter karmester, zeneszerző együtt választották ki azt a 6 karmestert, akik aktívan részt vehetnek a mesterkurzuson. A budapesti Kurtág-próbák után a fiatal karmesterek együtt utaznak tovább Royaumont-ba, ahol a Linea Ensemble zenészeivel dolgozhatnak és tanulmányozhatják tovább a Kurtág-művet, valamint Pierre Boulez Le Marteau sans maître című darabját. Budapesten és Royaumont-ban is koncertszerű nyílt próbával ér véget a munka és minden karmester lehetőséget kap a bemutatkozásra.
     Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.