2017. március 23., csütörtök 15:55

A Nemzeti Szakszervezet közleménye
    Budapest, 2017. március 23., csütörtök (OS) - Közlemény és Figyelemfelhívás a BKV Zrt. járművezetőinek a BKK Zrt. ellenőrzéseivel kapcsolatban

Érdekvédelmünk irányába több jelzés, panasz érkezett a BKK Zrt. munkatársai által, végzett tevékenységekről,melyet szakértőivel az érdekvédelem érdemben megvizsgált. A dolgozói panaszokkal kapcsolatban az alábbiakban tesszük meg állásfoglalásunkat:

Felhívjuk a BKV Zrt. járművezetőinek a figyelmét nyomatékosan arra, hogy a BKK Zrt. csak megrendelő, és nem hatóság. Semmilyen ellenőrzési joga nincsen a BKV Zrt. dolgozóinak irányában. Ellenőrizni csak a hőmérsékletet és a járat darabszámokat illetve késéseket van joguk a jelenleg hatályos jogszabályok alapján. Jelenleg BKV Zrt. alkalmazottat csak az alábbi pontok alapján ellenőrizhetnek, vagy vonhatnak felelősségre:

1. saját közvetlen főnökük (szolgálati elöljáró),illetve a munkáltatói jogkör gyakorlója – csak ők ellenőrizhetnek az F.2 utasítás szerint, és csakis oktató, tanító célzattal,valamint az ellenőrzést jegyzőkönyvezve
2. Vasútbiztonsági csoport (VBCS)
3. NFM - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ellenőrei (NKH jogutódja)
4. Rendőrség, Katasztrófavédelem, Honvédségi Katonai Rendészet (katonai rendőrök)

A teljes közlemény megtekinthető a szervezet átmeneti honlapján: www.nesze.sonance.hu címen.

Kiadó: Nemzeti Szakszervezet