2017. március 24., péntek 14:11

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. március 24., péntek (OS) - Beszéd helyett párbeszédet a devizahitelesekkel! - A Párbeszéd szerint a kormány továbbra is csak kommunikációs szinten kezeli a devizahitelesek problémáit. Érdemben nem tárgyalt az adósokat képviselő civil szervezetekkel és a számára fontos bankoknak ad kedvezményeket. A párt várja az igazságügy miniszter és a jegybankelnök válaszát

    Egy hónappal ezelőtt a Párbeszéd már követelte Trócsányi László igazságügy minisztertől a tájékoztatást a devizahiteles ügyek állásáról Az akkori adatok alapján a megkezdett 60 ezer perből 17 ezer még folyamatban volt. Ha a jelenlegi gyakorlat marad, akkor a perekből mindössze néhányat nyilvánítanak semmissé.

Több devizahiteleseket tömörítő szervezet is a Párbeszédhez fordult segítségért, mert civilként nem kezelték őket partnerként, kérdéseikre mellébeszéltek, ködösítettek a minisztériumok. A Hiteles Mozgalom már többször felhívta a kormány figyelmét arra, hogy baj lesz a rengeteg deviza alapú kölcsönből, eredménytelenül. Sem a fogyasztóvédelem, sem a minisztériumok, sem a Kúria nem volt hajlandó megfontolni a kéréseiket.
A Párbeszéd szerint a kormány kommunikációs szinten kezeli az adósok problémáját. A párt a Hiteles Mozgalom megkeresése alapján a héten két írásbeli kérdést adott be az Országgyűlésnek, Trócsányi László miniszterhez és Matolcsy György jegybankelnökhöz egy 2004-es, a svájci jegybanktól, az akkor még Járai Zsigmond vezette intézményhez érkezett figyelmeztető levél miatt.

Hegyesi Beáta, elnökségi tag
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.