2017. március 25., szombat 09:29

JAVÍTÁS - OS - A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - A határvédelmi szervek felkészültek a megerősített jogi határzár életbe lépésére

        Az elismerését kérőnek a további jogorvoslattal nem támadható döntés közlését követően a tranzitzónát el kell hagynia. A hatályba lépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell a módosításokat, azzal, hogy az elismerését kérő migráns a tranzitzónát a jogerős döntésig elhagyhatja.
     A tranzitzóna napi huszonnégy órában folyamatosan működik, a területére látogató a menekültügyi hatóság engedélyével léphet be, és a belépőnek be kell tartania a házirendet és eleget kell tennie a menekültügyi hatóság munkatársai utasításainak. A migránsokat a tranzitzónába való beléptetés előtt átvizsgálják, és anyanyelvükön vagy az általuk értett más nyelven tájékoztatják őket jogaikról és kötelezettségeikről. A tranzitzónákban napi 24 órában elérhető lesz az egészségügyi és a szociális ellátás is, különös figyelmet fordítanak a különleges bánásmódot igénylők ellátására. A tranzitzónában fekvőhelyet, ágyneműt, tisztasági csomagot, a személyes holmik elhelyezésére zárható tárolót, folyamatos melegvíz-szolgáltatást és az illemhely használatának lehetőségét, tömegtájékoztatási és távközlési eszközökhöz való hozzáférést, vallásgyakorlásra alkalmas (ökumenikus) helyiséget biztosítanak a migránsoknak.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.