2017. március 25., szombat 10:10

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Véget kell vetni a Budapest 2024 Zrt.-n keresztüli közpénzlenyúlásnak -

        Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője Fürjes Balázshoz, az olimpiai pályázat kormányzati felelőséhez, ill. a cég tulajdonosaihoz, a Fővárosi Önkormányzathoz és a MOB-hoz  fordul a Budapest 2024 Zrt. pazarló működésének azonnali felszámolása érdekében.
     Magyarország ugyan visszalépett a 2024-es olimpiai pályázattól, a Budapest 2024 Zrt. azonban továbbra is zavartalanul üzemel, hat igazgatóval, akik havonta összesen  8,5 és 10 millió forint közötti összeget kapnak közpénzből, fejenként nettó 1 millió 223 ezer és 1 millió 862 ezer forint között visznek haza, miközben a Zrt. fő feladatköre már megszűnt.
     Ikotity István az LMP országgyűlési képviselője ezért Fürjes Balázshoz, az olimpiai pályázat kormányzati felelőséhez, illetve cég tulajdonosaihoz, a Fővárosi Önkormányzathoz és a MOB-hoz fordul közvetlenül, és kéri a Budapest 2024 Zrt. azonnali jogutód nélküli megszűnését, és az ezzel kapcsolatos költségek minimalizálását. Egyben kéri, hogy a folyamat legyen nyilvános és átlátható, ütemtervvel és költségekkel. Egyben biztosak lehetünk: a cég tevékenységének befejezéséhez nincsen szükség csillagászati összegekkel kitömött igazgatók sokaságára. Elég közpénzt herdált el a kormány az olimpiai pályázat égisze alatt, melyet az LMP által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság vizsgálna ki majd, abban az esetben, ha a Fideszes többség nem akadályozza meg a bizottság felállítását.

Ikotity István
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.