2017. március 25., szombat 13:33

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Nyolcadik alkalommal rendezték meg Bartók Béla születésnapján a Kárpát-medencei Tehetségnapot.A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a "Felfedezettjeink" című pályázat nyerteseit, átadták a "Magyar Tehetség Nagykövete" címeket valamint a Tehetségek Szolgálatáért díjakat.

        A tehetséggondozás főszereplői a fiatalok, az ő előmenetelüket hivatott támogatni a "Felfedezettjeink" ösztöndíjpályázat. A felhívásra minden évben a Matehetsz tehetséghálózatának intézményei), a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 51 tagja és a Matehetsz 38 tagszervezete nyújthatnak be ajánlást. Idén hárman vehették át a "Felfedezettjeink 2017" pályázatának fődíját.
A tehetségsegítő szakemberek elismerését fejezi ki a Tehetségek Szolgálatáért díj, amelyet idén is éves, életmű és közösségi díj kategóriában adtak át.
     A "Magyar Tehetség Nagykövete" cím fontos szolgálat és feladat, melynek célja, hogy segítsenek megteremteni és fenntartani a tehetségbarát társadalom és a tehetséggondozás, mint közös, nemzeti ügy üzenetét. Három évre szóló nagyköveti megbízatást vett át: Vásáry Tamás Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok vívó, mesteredző, valamint Al Ghaoui Hesna riporter, külpolitikai újságíró.
     A szombati rendezvényen 79 intézmény vehette át a "akkreditált", illetve az "akkreditált kiváló tehetségpont" táblát, amely intézményi szintű elismerése a magas színvonalon végzett tehetségfejlesztő munkának.

     Kiadó:  Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.