2017. március 25., szombat 14:32

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 25., szombat (OS) - Az LMP országgyűlési határozati javaslattal állna ki Magyarország Uniós elkötelezettsége mellett -

        Ehhez első lépésben le kell számolni lobbicsoportok uralmával és szakítani kell az olyan őrült tervekkel, mint a kizárólag nagyvállalati érdekeket szolgáló, titokban előkészített szabadkereskedelmi egyezmények, illetve legalább a termőföldre vonatkozóan korlátozni kell a tőke szabad áramlását. Olyan Uniót kell teremteni, amelyben soha nem fordulhat elő, hogy néhány jól fizetett lobbista el tudja intézni, hogy Brüsszel engedélyezze az EU-s joggal valójában összeegyeztethetetlen paksi bővítést.
     Erősíteni kell továbbá az Unióban a szociális kohéziót, mert a jelenlegi a centrum és a periféria országok között egyre inkább szétnyíló olló belülről feszíti szét az EU-t. Éppen ezért az Unió vezetésének elsőrendű prioritásává kell, hogy váljon az EU-n belüli jövedelmi különbségek csökkentése, míg a magyar kormány legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a többsebességes Európa létrejöttét bármi áron.
     Továbbá olyan Európára van szükség, amely egységesen reagál és megvédi magát a külső kihívásokkal szemben: nem engedhetjük meg például, hogy az Unió gyengítésében érdekelt putyini Oroszország éket verjen a tagállamok közé.
     Az LMP célja, hogy őszinte és érdemi vita kezdődjön az Unió jövőjéről, melynek eredményeként le kell váltani a lobbicsoportok Európáját, és létre kell hozni az emberek és a helyi közösségek Unióját.

Szél Bernadett
az LMP társelnök-frakcióvezetője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.