2017. március 26., vasárnap 07:02

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 26., vasárnap (OS) - A stuttgarti magyar közösségekhez látogatott Dr. Szilágyi Péter helyettes államtitkár.

    Dr. Szilágyi Péter elmondta, látogatása elsőszámú célja, hogy hangsúlyozza: a világban szétszóródott magyarok nem külső szóvivői többé a nemzetnek, hanem annak teljes jogú tagjai. A diaszpórában élő magyarság megtartása éppen ezért minden magyar közös feladata.
Hozzátette: "Együttes erővel kell dolgoznunk azon, hogy a világ magyar szigeteit meg tudjuk őrizni, ezért a Magyar Kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a diaszpórában élő magyarság megkapja a szükséges támogatást identitása megőrzéséhez."
A helyettes államtitkár németországi programja vasárnap folytatódik, amely során a stuttgarti magyar szervezetek vezetői részére tart előadást a Magyar Kormány diaszpórapolitikájáról. A stuttgarti és baden-württembergi magyar iskolák működését a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatja.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.