2017. március 27., hétfő 08:12

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - Nem dolgozhat tovább a roma közmunkások elleni támadásra uszító nyomozó! -

    Nem dolgozhat tovább a roma közmunkások elleni támadásra uszító nyomozó!

Mintha mi sem történt volna, úgy folytathatta munkáját az Egri Rendőrkapitányság azon nyomozója, aki a roma közmunkások elleni brutális támadás előtt pár nappal Facebook-chaten adott tippeket a támadás végrehajtására. Az LMP szerint felháborító, hogy sem büntetőjogi, sem fegyelmi felelősségre vonás nem történt az ügyben, ezért Pintér Sándorhoz fordulunk, hogy adjon magyarázatot: hogy dolgozhat a mai napig a rendőrségnél egy bűncselekmény elkövetésére uszító nyomozó?

A három évvel ezelőtti támadás végrehajtására az Egri Rendőrkapitányság nyomozója adott ötleteket a támadó élettársának a Facebookon: "Törjük össze őket :-D Beöltözünk fekete ruhába. Maszkot a fejre és gyorsan lerendezzük. 1 percbe se telik. Baseball ütő elég lesz. Kéztörés, oszt cső :-D Azt sem tudják kik voltak." A pár nappal későbbi támadást úgy követték el, ahogy ő javasolta.

A nyomozó ügyészség arra hivatkozva nem emelt vádat a nyomozó ellen, hogy "csak viccelt", a rendőrség pedig azzal érvelt a fegyelmi felelősségre vonás ellen, hogy "a nyomozó ügyészség véleménye a meghatározó." Az LMP szerint felháborító, hogy sem büntetőjogi, sem fegyelmi felelősségre vonás nem volt az ügyben. Magyarázatot várunk Pintér Sándor belügyminisztertől, mert a nyomozó tette nem maradhat következmények nélkül!

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.