2017. március 27., hétfő 09:28

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2017. március 1-jén indította el "Vitalitás – Családok a családokért vidéken" című projektjét (EFOP-1.2.1-15-2016-00362). A projekt 100 %-ban finanszírozott, keretösszege 39,97 millió forint. A tevékenységek a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg 4 vidéki Csongrád megyei településen: Csongrád, Derekegyház, Szegvár és Szentes.

    A projektben helyi családok koordinálják a különböző helyi aktivitásokat. A fejlesztés speciális helyzetéből adódóan cél a négy településen folyó családfejlesztési munka összekapcsolása, az egyes települések családjai közötti kapcsolat erősítése, közös programokon keresztül a családok megerősítése és jógyakorlatok átadása. A project célcsoportját képezik a gyermekek, diákok, fiatalok, akik házasság előtt állnak és házasságban élők, gyermekes családok és nagyszülők, seniorok is.

A tevékenységek a projekt 26 hónapos időtartama alatt műhelyfoglalkozásokból, intergenerációs eseményekből és önkéntes alapon szerveződő programsorozatokból tevődnek össze.
Az egyesület felhasználta a vidéki közösségépítő tevékenységeiből szerzett tapasztalatait és jógyakorlatokat a szakmai terv kidolgozásában. A projektnek köszönhetően a szervezet által működtetett online tanácsadás felület az önkéntesség, mentálhigiéné, pályaorientáció és jogi témák mellett bővül a családi tanácsadással.

További információ kérhető:
Balogh Edit, szakmai vezető
0662/426-785, info@kife.hu

     Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.