2017. március 27., hétfő 09:36

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2016. december 1-jén indította el Kerkai Jenő Tini Tanoda (EFOP-3.3.1-15-2015-00379) című projektjét, mely a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós vissza nem térítendő támogatással valósul meg Szegeden, a Teleki utca 18. szám alatt. A tanoda célja a hátrányos helyzetű tanulók felzárkózásának elősegítése. A projekt 100 %-ban finanszírozott, keretösszege közel 30 millió Ft. A projekt befejezésének dátuma: 2018. november 30. A tanodában 2017 márciusában indulnak a közösségi programok, műhelyek és klubok. Ezek témái: IKT, grafika, életmenedzsment, tanulásmódszertan, drámapedagógia és pályaorientáció.

    Szaktanárok segítségével igénybe vehető humán (irodalom, nyelvtan, angol, történelem) és reál (matematika, fizika, kémia, földrajz) alaptárgyakban való segítségnyújtás az iskolai eredmények javítása érdekében. Így valósul meg a programban a szövegértési, szövegalkotási, kommunikációs logikai készségek komplex fejlesztése. A tanodában és külső helyszíneken egyéb szabadidős, nyílt és sport programok valósulnak meg.

A támogatásnak köszönhetően az egyesület folytathatja a 2013-ban alapított tanodájának munkáját. A projekt szakmai megvalósítói (7 fő) tanárok, gyermekfelügyelő, programszervező, akik a diákokkal rendszeres kapcsolatban állnak. A mentorral a diákok havi egy alkalommal konzultálhatnak akár életviteli, akár tantárgyi kérdésekben.

Nyitvatartási idő: H-CS 14:00-18:00, P 14:00-17:00

     Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.