2017. március 27., hétfő 09:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - A hétvége jó hírei Németországból és Bulgáriából

    Vasárnap tartományi választásokat tartottak a németországi Saar-vidéken és parlamenti választásokat Bulgáriában. Mindkét választásnak önmagán messze túlmutató jelentősége van.

A Saar-vidéki tartományi választás az első megmérettetés azóta, hogy Martin Schulz átvette az SPD vezetését és pártjának népszerűsége megközelítette a tizenkét év óta vezető CDU népszerűségét. Ezt a választást egyfajta főpróbának tekintik az őszi Bundestag-választás előtt. Megnyugtató, hogy Angela Merkel pártja nagy fölénnyel  megnyerte a tartományi választást, 11 százalékkal megelőzte az SPD-t és közel hat százalékkal több szavazatot kapott mint 2012-ben, míg az SPD egy százalékot veszített akkori eredményéből is. Üröm az örömben, hogy a szélsőséges bevándorlásellenes AfD is bejutott a tartományi parlamentbe hat százalékos eredménnyel, míg a liberális FDP, akárcsak a Zöldpárt, nem érte el az 5 százalékos küszöböt. Ezzel a választással növekedett Merkel újraválasztásának esélye, ami a jelenlegi válságos időkben a stabilitás és a folyamatosság pozitívumát képviseli.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.