2017. március 27., hétfő 11:29

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 27., hétfő (OS) - Kedden a gazdasági bizottság a volt BKV vezért várja meghallgatásra

Ma van 11 éve, hogy lerakták a 4-es metró alapkövét. Ez a beruházás lett minden idők legnagyobb korrupciós botránya, a beruházás harmadát ellopták. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága kedden Aba Botond volt BKV-vezérigazgatót várja meghallgatásra, hogy kiderüljön, ő mit tud a metrópénzekről. A bizottság immár harmadik alkalommal tesz kísérletet a metróbotrány érintettjeinek meghallgatására. Bízunk benne, hogy a meghívott ezúttal nem tagadja meg a gazdasági bizottsággal való együttműködést, ahogyan azt eddig a baloldali politikusok tették.

A metróbotrány miatt Magyarországnak 59 milliárdot kell visszafizetnie Brüsszelnek. Ekkora kár nem  keletkezhetett volna korrupció nélkül. A felelősség egyértelműen a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor féle MSZP-SZDSZ városvezetést terheli, a pénz pedig minden jel szerint az MSZP-hez és az SZDSZ-hez vándorolt.

Kiadó: Fidesz-frakció