2017. március 28., kedd 11:02

A Kor Kontroll Társaság közleménye
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Május 5-ig várjuk receptjeit! "Európa egyik legegészségtelenebb országa" Ezt a jelzőt kapta Magyarország , hiszen az elhízásban lekörözzük az unió országait, és lassan felzárkózunk Amerikához. A párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet az OECD szerint Magyarországon 2 emberből 1 túlsúlyos, és legalább 5 emberből 1 már elhízottnak számít. A 13-14 évesek körében végzett vizsgálat szerint hazánkban minden 4. gyermek túlsúlyos. A túlsúly/ elhízás sajnos  a hazai felnőtt lakosság 70%-át érinti, ráadásul a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt / magas vérnyomás, diabétesz, érelmeszesedés, szívinfarktus stb. / a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik!

    Ezért írt ki országos receptversenyt a Kor Kontroll Társaság valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság.
http://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-receptverseny-Fozz-maskeppen
Receptversenyünk abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól! Pályázhat mindenki, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők. Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is!
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Díjátadó / értékes nyereményekkel / a Magyar Elhízástudományi Társaság májusi kongresszusán!

     Kiadó: Kor Kontroll Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.