2017. március 28., kedd 18:02

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Digitale Stadt Düsseldorf a mai napon a Düsseldorf – Budapest Be Smart! Hungarian Tech Day rendezvényen, Düsseldorfban. Az együttműködés célja a két város vállalatai, mikro-, kis és középvállalkozásai, startupjai és egyéb gazdasági, szakmai szervezetei közötti gazdasági, üzleti és innovációs kapcsolatok építése.

    A mai rendezvény - a BVK, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa és a Vodafone Németország szervezésében - az együttműködés első jelentős lépése. Célja smart city és mobilitás témában magyar találmányok, projektek bemutatása, és magyar startupok német piacra lépésének elősegítése. A rendezvényen a BVK 5. Be Smart startup versenyének győztesei mutatkoztak be az észak-rajna-vesztfáliai és más német nagyvállalatok, befektetők, a helyi kereskedelemfejlesztési szervezetek, valamint Düsseldorf város és Budapest Főváros képviselői előtt. Az Innogy Magyarország által felajánlott, egy éves ingyenes villamos energia ellátás díjat a BeeRides nyerte. A BeeRides, az EVA és a Route4U digiHUB tagságot nyertek.
Az eseményen Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, Michael Reinartz, a Vodafone innovációs vezetője, Dr. Marie-Theres Thiell, az Innogy Magyarország elnöke, és Thomas Daiber, a Hubject ügyvezetője kerekasztal beszélgetésen vitatták meg a smart city, mobilitás témakörök jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.