2017. március 28., kedd 18:04

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Az igazság a főpolgármester állításaival szemben az, hogy... -  Tarlós István csak védekezik és valótlanságokkal vagdalkozik, azért, hogy a Római-parti védmű titokban összetákolt, környezetpusztító terveit villámgyorsan megszavazzák. A Párbeszéd szerint az évek óta tartó huza-vona Tarlós és a főváros bűne. A párt többször is hiába kezdeményezte a főváros, és  a III. kerület vezetésénél  a lakosság valódi bevonását és népszavazás kiírását a Rómairól. Tarlós számára láthatóan egy dolog számít: a partmenti 70 hektár megvédése bármi áron, akár úgy is, ha teljesen elpusztítják a természetközeli part ökoszisztémáját és a Római mai stílusát.

    Tarlós István azt állítja, hogy a szakma határozza meg a nyomvonalat. Valójában a "szakma" csak a  főváros megrendeléseit teljesíti. Így készült  egy egyoldalú összehasonlító tervtanulmány, amelyet máig nem sikerült részletesen nyilvánosságra hozni. A fővárosi képviselők a jövő héten ezért  lesznek kénytelenek információhiányban szavazni két kidolgozatlan nyomvonalról.
Tarlós szerint a természetpusztítást ellenző civilek riogatnak, uszítanak és felelőtlenek. Ezzel szemben a valóság az, hogy ő riogat az árvízzel, és úgy tesz másokat felelőssé, hogy a hullámtér beépítésekor 16 évig III. kerületi polgármester volt, és 2010 óta a Fidesz teljhatalma mellett semmilyen politikai ellenállás nem akadályozta őt, mégsem született megoldás. Sajnos csak egy egyoldalú, titkosított, "összehasonlító" tanulmányra futotta.


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.