2017. március 28., kedd 18:04

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. március 28., kedd (OS) - Az igazság a főpolgármester állításaival szemben az, hogy…

    Tarlós szerint a védművet csak a parton ésszerű megépíteni, ezzel szemben műszakilag bármely nyomvonalon építhető, és az árvízvédelem mellett lenne lehetőség más, környezetvédelmi, partrendezési szempontok figyelembe vételére.
Tarlós szerint 7 milliárddal többe kerül, ezzel szemben egy érezhetően izzadságszagú összehasonlításból sikerült kihozni a megrendelt eredményt: dupla közmű kiváltással,  35%-os "projektigazgatási díjjal" 7 milliárddal drágább a Királyok útja-Nánási úti nyomvonal. Ha  pontos is lenne ez a számítás, még akkor is átgondolandó, hogy megér-e ennyit a Római-part megmentése, miközben 200 milliárdot tudunk költeni a Puskás Stadionra.
Tarlós szerint az egyeztetéseket nem lehet a végtelenségig húzni. Ez így igaz. Kérdés, hogy a Főpolgármester úr mivel múlatta az időt az elmúlt 7 évben, amikor akadálytalanul kidolgozhattak volna egy vállalható tervet? A? kérdés tehát? nem azért sürgető, mert jön az ár, hanem azért, mert évtizedek óta nem sikerült kidolgozni a part valódi, komplex fejlesztésének tervét sem.?
Béres András,
a Párbeszéd óbudai önkormányzati képviselője
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.