2017. április 7., péntek 14:49

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. április 7., péntek (OS) - 2017. tavaszán a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Csodálatos KOCKÁzatok címmel a legnagyobb magyar kétoldalú Rubik-kocka mozaik rekord felállítására készül, melyet kéthetes, középiskolásoknak szóló matematikai-közgazdaságtani workshop-sorozat, valamint jótékonysági rendezvény kísér. A program helyszíne a tehetséggondozást ebben a formában egyedüliként támogató budai bevásárló központ.

    A 6,5 m2-es, közel 2000 darab 15-féle egyedi színkombinációjú kockából álló mozaikkép két oldalán különböző, a vizes világbajnokság előtt tisztelgő minta rajzolódik majd ki. A speciális számítógépes programmal tervezett képet 5 profi, magyar kocka bajnok 16 óra alatt építi fel.
A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szociokulturálisan hátrányos helyzetű, 12-18 éves fiataloknak szervez iskolán kívüli interaktív programokat. Idén a Szexi közgazdaságtan blog és a Közért portál egyetemista hallgatói által vezetett "tanórákon" több, mint 600 diák vesz részt. Az élménypedagógiát alkalmazó foglalkozások célja a reál tantárgyak iránti alacsony érdeklődés fokozása, az iskolai tananyagban nem taglalt, komplex összefüggések és a start-up világ bemutatása. Az adományokból vásárolt kockák a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Mosolykommandó Alapítvány segítségével jutnak el hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó és tehetséggondozó intézményekhez. A kép lebontásában az esemény díszvendégei, a vizes vb sportolói is részt vesznek. Az esemény sajtónyilvános, további információ a www.messzehangzo.hu oldalon.
    
     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.