2017. április 10., hétfő 08:52

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 10., hétfő (OS) -

    Ha valamire egyáltalán, akkor leginkább a civilek iránti bizalom rombolására, annak a pártok iránti közbizalomhiány szintjére züllesztésére alkalmas a tervezet.
Igen gusztustalan, és szintén a civil szervezeteket megbélyegző szándékra utal benne az is, hogy a törvénytervezetben írt pénzügyi határértéket a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvényben meghatározott összeghez vonatkoztatják.
Amennyiben a nemzetbiztonsági indokok valóban komolyak, a külföldről támogatott civil szervezet megkülönböztetés mellett még sokkal indokoltabb bevezetni a külföldről támogatott párt, pártalapítvány, közjogi tisztségviselő megjelölést is.

Nemzetbiztonsági kockázatok csökkentéséhez sokkal fontosabb lenne azonban a parlamenti és önkormányzati képviselők, magasabb közjogi tisztségviselők esetében a mandátum feltételeként a kizárólagos magyar állampolgárság kikötése, vagy legalább a külföldi vagy kettős illetve többes állampolgárság nevesített megjelölése is!

Nem szégyellik a törvénytervezetüket az előterjesztők, és a párthátterük? Nem kellene visszavonniuk?

Bár a közvélemény a felelőtlenül hiányos közérdekű tájékoztatás miatt még nem tartja fontosnak, a szintén nemzetbiztonsági jelentőségű népegészségügy szempontjából legalább ennyire fontos lenne például a külföldi élelmiszerek megkülönböztető jelölése, és a bennük felhasznált alap- és adalékanyagok származási helyének kötelező elérhetővé tétele.

Bővebben: http://www.abosz.hu/idoszerukerdesek/unortodox.html

Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.