2017. április 13., csütörtök 08:57

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 13., csütörtök (OS) - A tavaszi szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyermekek

    Idén is mind a négy iskolai szünetben meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei. A kormány még 2015-ben döntött a szünidei gyermekétkeztetés kiterjesztéséről, aminek eredményeként  országszerte 208 ezer hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben.
A kormány minden eszközzel segíteni kívánja a gyermeket nevelő családok megélhetését, és elkötelezett a rászoruló gyermekek helyzetének javításában. 2016. január 1-től az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről. Ennek költségeire a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el, amely közel háromszorosa a 2010-ben nyári gyermekétkeztetésre fordított támogatásnak.
Fontos a gyerekeknek adott étel minősége is, ezért a kormány az egy adagra jutó támogatást, amely 2010-ben mindössze 370 forint volt, tavaly 570 forintra emelte.
     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.