2017. április 18., kedd 17:18

A Táncház Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. április 18., kedd (OS) - Minősített európai fesztivál lett a Táncháztalálkozó.

    Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt az Európai Fesztivál Szövetség felvette a minősített európai fesztiválok listájára. A nemzetközi zsűri döntéseként a Táncháztalálkozó 2018 végéig viselheti az "Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért" emblémát.
A Táncháztalálkozó (www.tanchaztalalkozo.hu) a Budapesti Tavaszi Fesztivál záróakkordjaként – az UNESCO szellemi kulturális örökség "Legjobb gyakorlatok" listáján 2011 óta szereplő – magyar táncház módszer egyik legnagyobb  és leglátványosabb seregszemléje, amelyen a Kárpát-medencei és a moldvai magyarság, a világban bárhol máshol élő magyar közösségek, valamint a hazai nemzetiségek képviseltetik magukat.
A Táncház Egyesület és partnerei által gondozott Táncháztalálkozó 1982 óta minden év tavaszán egy egész hétvégére várja az élő népművészet, a városi táncházmozgalom és az ahhoz kapcsolódó társművészetek kedvelőit. A családosok, a fiatalok és az idősebb korosztályok kötetlen formában, a Budapest Arénában élhetik át a népi műveltség – a táncház, a népzene, a néptánc és a tárgyalkotás – élményét.
A tájegységi táncok, a népzenei koncertek, beszélgetések mellett helyet kapnak a "Fölszállott a páva" televíziós tehetségkutató szereplői, valamint a könnyedebb műfajt képviselő Boban Marković Orkestar. Archaikus népzenei kultúránkat, az erdélyi Kalotaszeg és a Felső-Tiszavidék zene- és tánckincsét a "fesztiválzenekar" és sok-sok népviseletbe öltözött táncos idézi meg.
     Kiadó: Táncház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.