2017. április 20., csütörtök 10:06

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 20., csütörtök (OS) - Csendben kimúlt az Allergia-Parlagfű Kerekasztal (folytatás)

    Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a résztvevő kormányzati szervek a Földművelésügyi Minisztérium utasítására nem az allergiások, hanem a gyakran földalapú támogatásokban részesülő, hanyag ingatlantulajdonosok érdekeit védik, és nem támogatják a parlagfüves területek átfogó felderítését.

Akkor bújt ki végleg a szög a zsákból, mikor a kerekasztal társelnökei és kormányzati delegáltjai érdemi indoklás nélkül megtagadták a parlagfű elleni közös uniós fellépést kérő levél aláírását, miután az FM delegáltja sikerként könyvelte el a problémát okozó faj törlését az uniós fellépést igénylő veszélyes inváziós fajok listájáról.

A kritikus civil észrevételek miatt a 2016. márciusi ülés jegyzőkönyve hónapokig meg sem jelenhetett a Fenntartható Fejlődés Bizottságának honlapján. Sem a társelnökök, sem az FFB nem reagáltak az erre vonatkozó kérésekre.

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége és a Parlagfű Pollen No Egyesület továbbra is szorgalmazza akár egy megújult kerekasztal, akár egy másik olyan fórum létrehozását, amely nem csak politikailag jól kommunikálható alibi célokat szolgál, hanem valóban a parlagfü pollenkoncentrációjának csökkentésére és az egészségesebb környezet megteremtésére törekszik és ennek érdekében aktív, céltudatos tevékenységet folytat.

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.