2017. április 21., péntek 12:22

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 21., péntek (OS) - A tanodák hosszú távú fenntarthatóságáról tárgyalt az Antiszegregációs Kerekasztal

    A Tanoda munkacsoport tevékenységének ismertetésével, valamint Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkárának bemutatásával folytatódott az Antiszegregációs Kerekasztal munkája.

Langerné Victor Katalin, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára tájékoztatta a tanács tagjait, hogy lezajlott a Tanoda munkacsoport első ülése, amelyben jelenleg egy 10 lépésből álló javaslaton dolgoznak, a munkacsoport következő ülése jövő héten lesz, a hosszútávú cél a tanodák rendszerbe illesztése 2019-től.

A 2011-ben elfogadott társadalmi felzárkózási stratégiában az oktatás területén kiemelt szerepe van a végzettség nélküli iskolaelhagyással szembeni harcnak. Ennek egyik kiváló eszköze a Tanoda program, amely a képességek kibontakoztatását, a tehetséggondozást, az iskolai eredményesség növelését segíti elő. 2018-ig így összesen 7,3 milliárd forintból mintegy 270-280 tanodát tud támogatni a kormány.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára bemutatkozott az Antiszegregációs Kerekasztal tagjai számára. Maruzsa Zoltán tájékoztatta a tagokat a Klebelsberg ösztöndíjról, a gyakorlóiskolák számáról, helyzetéről, a pedagógusképzést érintő fejlesztésekről – különös tekintettel a gyakorlati képzésre.  

     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.