2017. április 23., vasárnap 11:22

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2.rész)
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - György-napi rendezvény Újszentgyörgyön

    Fazekas Sándor elismeréssel szólt az újszentgyörgyi lakosok szorgalmáról, mintaszerű gazdálkodásáról, a település fejlődéséről, a közösség erejéről, amely gyarapítja a falut. Az Árpád-kori község névadója és védőszentje Szent György, ezért is fontos ennek a napnak az üzenete, a hagyomány életben tartása.
Öröm, hogy ezen a Jász-Nagykun Szolnok megyei településen minden feltétel adott ahhoz, hogy az agrárium fontos szerepet játsszon az itt élők életében – fogalmazott Fazekas Sándor. Mint mondta, ennek egyik jele az a nemrégiben átadott paprikaörlő üzem, ahol a helyben és a környező településeken termelt paprikából kiváló minőségű hazai és exportképes termék készül. Az itteni földeken megtermelt élelmiszerek nagyban hozzájárulnak a környék közétkeztetésének zökkenőmentes ellátásához.
Fazekas Sándor beszédében hangsúlyozta, hogy az egyre szépülő településen minden adott ahhoz, hogy a helyi ízek és hagyományok még több látogatót és befektetőt hozzanak a községbe. Újszentgyörgyön nem csak a mezőgazdasági tevékenységek köre bővül, hanem az elmúlt években több turisztikai és községfejlesztési beruházás is megvalósult – fogalmazott a miniszter.
FM Sajtóiroda

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.