2017. április 23., vasárnap 17:14

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - Az Oroszországhoz való közeledés áldozata lett a Fidesz antikommunizmusa -

    
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a tegnapi napon a szabadságtéri szovjet megszállási emlékművet "áldozatokra emlékező emlékműnek" nevezte majd a következőt mondta: "semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg festékkel, ne gyalázza meg". Mondta ezt válaszként arra, hogy a Fideszes képviselőkhöz is kötődő Magomed Gasszijev megfenyegetett egy magyar állampolgárt, mert ő tiltakozott a Magyarország szuverenitását veszélyeztető orosz befolyás ellen.

Az LMP szerint a gyalázat nem a magyar állampolgár politikai véleménynyilvánítása volt, a gyalázat az, hogy a Szovjet megszállási emlékmű még mindig ott van a Szabadság téren, a gyalázat továbbá az, hogy a Fidesz, azért hogy megfeleljen a volt KGB ügynök Putyinnak, szembeköpi antikommunista múltját.

Magyarországot 1945-ben a Szovjetunió megszállta,  azok a katonák, akiket Hidvéghi áldozatnak nevezett, többszázezer magyar nőt erőszakoltak meg és egy fél évszázadon át tartó emberellenes diktatúrát hoztak be.   A Fidesz régen ezt így gondolta, de a Roszatom pénze és a politikai számítás miatt elárulta alapító elveit.

Ungár Péter
országos elnökségi tag

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.