2017. április 23., vasárnap 20:57

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. április 23., vasárnap (OS) - Liberálisok: a széleskörű ellenzéki együttműködés hozhat kormányváltást

Ma két időközi önkormányzati választást tartottak Budapesten. Sajnálatos, hogy mindkét körzetben igen alacsony volt a részvétel: 18 óráig a VIII. kerületben 15,66 százalék volt a részvételi arány, míg a XIV. kerületben a 17 órai adatok alapján 22,4 százalék. Zuglóban Bitskey Bence, a DK-MSZP-Párbeszéd jelöltje győzött, Józsefvárosban pedig a Fidesz jelöltje, Sántha Péterné szerzett mandátumot. A győztes jelölteknek a Liberálisok ezúton is gratulálnak, és jó munkát kívánnak nekik a képviselőtestületben.
A Liberálisok Zuglóban Drevenka  Mónikát támogatták, Józsefvárosban pedig Románné Bolba Mártát. Mindketten olyan hiteles, civil jelöltek, akik életpályájuk alapján méltók arra, hogy a jövőben részt vegyenek a közéletben.
A Liberálisok köszönik a jelöltek munkáját, és bíznak abban, hogy az eredményekből a demokrata ellenzéki erők levonják a tanulságot, és konstruktív tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy a 2018-as parlamenti és a 2019-es önkormányzati választásokon a demokratáknak csak egy jelöltje legyen minden választókerületben és választókörzetben. Ebben az esetben a Fidesz legyőzhető mindkét választáson.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt