2017. április 24., hétfő 16:27

A Rovás Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. április 24., hétfő (OS) - A rovástáblák rongálása nem véleménynyilvánítás - Az egységes Kárpát-medencei rovás helynévtábla-rendszer fenntartója, a Rovás Alapítvány elítéli a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját és felszólítja a viccpártot a táblák helyreállítására. Az alapítvány kéri a táblatulajdonosokat rendőrségi feljelentés megtételére.

    A rovásműveltség a magyar szellemi örökség kiemelkedő jelentőségű része, a székely-magyar rovás írásrendszer pedig a legfontosabb magyar kultúrkincs, a magyar nyelv elválaszthatatlan eleme. Megőrzésük, használatuk és fejlesztésük a magyar nemzeti közösség feladata. 2010 óta közel 300 település majd 1000 egységes Kárpát-medencei rovás helynévtáblát állított önerőből. A táblák az összetartozást, a rovásműveltség iránti elkötelezettséget jelzik és ismeretterjesztési célokat is szolgálnak. Kihelyezésük hatósági engedéllyel, a közúti táblaállítás jogi és műszaki követelményei szerint történik. A táblaállításhoz világnézettől függetlenül bárki csatlakozhat, a mozgalom örömmel lát minden résztvevőt. A Rovás Alapítvány és rovótársadalom elutasít minden politikai támadást szóban és tettben, így a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját is. Kérjük károsultakat a rendőrségi feljelentés megtételére, és felszólítjuk a viccpártot a károk haladéktalan helyreállítására. Az alapítvány szükség esetén ehhez szakmai támogatást nyújt és reméli, hogy a párt véleménynyilvánítása a jövőben a rombolás helyett építőmunkában fejeződik ki.
    
     Kiadó: Rovás Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.