2017. április 27., csütörtök 11:14

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) - A műanyag hulladékok kérdéseivel foglalkoztak az uniós környezetvédelmi tárcavezetők

    
A magyar államtitkár rámutatott, hogy a cselekvési tervek folyóvízi egyezményekkel történő összehangolása növelheti az intézkedések hatékonyságát. Az uniós műanyag stratégiának ki kell térnie a szárazföldi és tengeri eredetű hulladékokra egyaránt, és ebben a megközelítésben a nem tengerparti államok is arányos részt vállalnak.
Az eldobható műanyag hordtasakok visszaszorítása terén a magyar termékdíj szabályozásnak köszönhetően jelentős, uniós összehasonlításban is előremutató eredményeket sikerült elérni, a műanyag zacskók felhasználása 2012 óta kevesebb, mint felére esett vissza.

A tanácskozás alkalmával a magyar delegációvezető megbeszélést folytatott Marko Pomerants észt környezetvédelmi miniszterrel. Észtország 2017 második félévében tölti be az EU Tanácsának elnöki pozícióját. Gulyás Andrea kiemelte, hogy a körforgásos gazdaságról szóló jogszabálycsomagnak – amelyről az észt elnökség megállapodást szeretne elérni – ambiciózusnak, ugyanakkor az összes tagállam számára reálisan teljesíthetőnek kell lennie. Ezt a megközelítést Észtország is osztja, a tárgyalásokat ennek mentén folytatják majd.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.