2017. április 27., csütörtök 12:39

A Klímabarát Települések Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) - "Tegyünk lépéseket a Föld egészségéért!" – fogalmazott köszöntőjében Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal elnöke a Klímabarát Települések Szövetsége és a Csongrád Megyei Önkormányzat által közösen szervezett Dél-Alföld Régióbeli Nagyrendezvényen.

    Kakas Béla kiemelte, a megye számára rendelkezésre bocsátott KEHOP-forrásokat felelősen, a fenntartható és a környezetbarát eljárások, gondolkodásmód és életmód népszerűsítésére, támogatására kell fordítani. A konferenciával egy időben 17 résztvevővel megalakult a Csongrád megyei éghajlatváltozási platform.
Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke megerősítette, a Szövetség partnere minden olyan megye és település önkormányzatának, amely klímabarát lépésre szánja el magát, például klímastratégia készítésébe fog. A Szövetség a KEHOP-1.2.0 projektekben a megyei pályázatokat koordinálja, valamint szakmai háttér támogatást biztosít megyei és települési szinten, amely egyebek mellett magában foglalja az éghajlatváltozási stratégiák kidolgozását megalapozó módszertani útmutatók összeállítását, a platformok tevékenységének országos szintű összehangolását is. A Szövetség elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, cselekedniük maguknak a településeknek kell. Ahhoz pedig, hogy a jövőben minél többen klímabarát és fenntartható módon kialakított környezetben élhessünk, kulcsfontosságú a minél szélesebb körű társadalmi összefogás és elköteleződés a klímaváltozás ügye mellett.

     Kiadó: Klímabarát Települések Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.