2017. április 27., csütörtök 17:27

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. április 27., csütörtök (OS) -

    Lassan megkezdődnek a határszemlék. Csak az  időszakos mezőgazdasági munkák elvégzését lehet egyenlőre feltérképezni,ellenőrizni és utóellenőrizni, amelyek csakis a gazos, elhanyagolt külterületre vonatkozik.
Tekintettel arra, hogy a parlagfű még nem jelent meg, várhatóan június elején fog megjelenni ezért a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Fölművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium májusban elrendeli az ország teljes külterületére a határszemlék megkezdését. Mit is jelent? A határszemlék  keretében  a hasznositatlan területek felkutatását végzik a kormányhivatalok földhivatali osztályai. Ahol hasznositatlan területet találnak ott felszólitják a terület használóját annak hiányáéban tulajdonosát a hasznositási kötelelezettség elvégzésére. Amennyiben a földhasználó , földtulajdonos nem tesz eleget a megadott határideig a hasznositási kötelezettségének földvédelmi bírság kiszabására kerül sor. A törvény nem tudása nem ad felmentést az abban foglaltak végrehajtása alól. Aki nem tudja értelmezni a hasznositási kötelezettséget forduljon bátran bármelyik földhivatalhoz. Akár egy picike szalagparcellája van osztatlan közös tulajdonban az országban bárhol. Erre Magyarországon a 2007.évi 129-es törvény 5-ös paragrafusa ad iránymutatást. Kérünk mindenkit, aki földtulajdonos vagy földhasználó külterületen ehhez tartsa magát!


     Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.