2017. április 28., péntek 14:28

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. április 28., péntek (OS) - Az LMP megvédi a vidéki gimnáziumokat -

    A CEU melletti kiállás nem csupán fővárosi ügy, a kormány hadjáratot indított az egész magyar oktatás és a tanszabadság ellen. A legújabb tudáscsökkentő lépést már meg is tették: Palkovics László bejelentette a gimnazisták számának csökkentését, és kimondták a kistelepülési iskolák halálos ítéletét is.

Az LMP mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje ezeket az intézményeket. Nem hagyjuk, hogy tönkre tegyék a győri Révai Miklós Gimnáziumot, a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumot, a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumot, a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumot vagy éppen a veszprémi Lovassy László Gimnáziumot.

Az elmúlt időszakban újabb kutatás látott napvilágot, miszerint a magyar fiatalok több mint fele külföldön vállalna munkát. Minden egyes tudáscsökkentő lépés tovább ront ezen a helyzeten: ha így megy tovább, Magyarország teljesen kiürül.

Az LMP megvédi a gimnáziumokat: országosan és helyi szinten is kezdeményezni fogjuk, hogy a települések álljanak ki iskoláik védelmében. Mondjanak nemet a tudáscsökkentő lépésekre, mondjanak nemet a gimnáziumi oktatás meggyengítésére.

Kanász-Nagy Máté
ifjúsági szakszóvivő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.