2017. április 30., vasárnap 12:54

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. április 30., vasárnap (OS) - Még egy mondat a hazaárulásról

Amióta "igazi hazaárulásnak" neveztem az Európai Parlamentben azt, amit Orbán Viktor a hazánkkal tett az elmúlt években, a sok ezer támogató üzenet mellett megszámlálhatatlan mennyiségű gyűlölködő kommentárt, verbális erőszakot használó és fizikai erőszakot ígérő fenyegetést kaptam. Kijelentésemet továbbra is vállalom. Állítom, hogy Orbán Viktor a nemzet érdekei ellen cselekszik, amikor sötét orosz paktumok mentén eltávolítja hazánkat az európai közösségtől. Ez bizony hazaárulás. Ritkán, talán soha előtte nem használtam ezt a kifejezést ebben a formában, de vállalom, hogy ennek most igenis helye van.

Sajátos, hogy a közpénzből kitartott fideszes médiagépezet, valamint az elvakult hívekből és gyáva trollokból álló kommenthadsereg ezzel szemben most engem állít be nemzetárulónak, külföldi színtéren feljelentő gazembernek. Legyen nekik világos: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Az Orbán-kormány nem egyenlő a nemzettel. A Fidesz nem egyenlő a magyarsággal.

Vajon hol voltak a most "Magyarország elleni támadást" kiáltók, amikor Orbán Viktor tizennégy évvel ezelőtt, az ellenzékben lévő Fidesz vezetőjeként az akkori magyar kormányt elítélő határozatot fogadtatott el a Kereszténydemokrata Internacionálé lisszaboni ülésén? A magyar földtől távol, külföldi segítők által támogatott dokumentumban olyan nemzetközi, emberi jogi és polgári-, politikai szabadságjogokra hivatkozott, amelyeket az elmúlt években épp ő maga számolt fel Magyarországon.
     Kiadó: MSZP Országos Központ