2017. május 10., szerda 08:52

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2017. május 10., szerda (OS) - A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartotta meg első #jövőkép program állomását 2017. május 9-én este 18:00-kor. Általános az elégedetlenség a továbbra is alacsony ösztöndíjak miatt. "Nem éri meg jól tanulni!" – hangzott el a fórumon.

    A #jövőkép program célja, hogy minél több felsőoktatási hallgatóval és szereplővel kapcsolatba kerülve átfogó, konstruktív javaslatokat és kéréseket fogalmazzon meg a HÖOK.

A BME-n tartott első állomáson teltházas terem fogadta a HÖOK vezetőségét. A felsőoktatási hallgatóságot országosan érintő problémák közül kiemelt kérések voltak: az ösztöndíj-reform megvalósulása és a minőségi felsőoktatás feltételeinek biztosítása.

Gulyás Tibor a szervezet vezetője hozzátette, hogy "nagyon örülünk a Új Nemzeti Kiválóság Program további forrásbővülésének, ahogyan azt a Felsőoktatási Kerekasztalon is jeleztük, ugyanakkor látni kell, amit már az első állomás is megerősít az ösztöndíjak általános emelésére is szükség van".

Az elhangzott problémákból kiemelendő, hogy mind a mai napig nem rendeződött megnyugtatóan a GTK sorsa, hiszen jelen pillanatban a kari választott képviselőknek azzal kell szembenézni, hogy Józsa János az intézmény rektora egy olyan személyt nevezett ki a kar élére, aki jelentősen alul maradt a Kari Tanács választáson.

A #jövőkép program állomásai a HÖOK facebook oldalán folyamatosan nyomon követhetőek. Következő állomás Eger.

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.