2017. május 12., péntek 10:28

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. május 12., péntek (OS) - Mindannyiunk élete megér egy telefonhívást! A lelki elsősegély telefonszolgálatok a nap 24 órájában várják a 116-123-as rövidített- ingyenesen hívható telefonszámon  a lelki elsősegély hívásokat.  1997 óta minden év májusában  megrendezésre kerülő Telefonos Napon arra  szeretnék felhívni a figyelmet: "… hogy beszéljünk egymással…"

A nemzetközi normák alapján működő lelki elsősegély telefonszolgálatok célja, hogy nehéz élethelyzetekben, krízisben, esetleg felmerülő öngyilkossági gondolatok, késztetés esetén, éjjel-nappal térítésmenetesen tudjon beszélni ezekről a nehézségekről a 116-123-as számon.
     Ebben az évben a Telefonos Nap rendezvényeinek Salgótarján ad otthont.
     Ebből az alkalomból a lelki egészségvédelemre, a lelki eredetű betegségeink kezelésére, az öngyilkosság megelőzésre és a kommunikáció és lelki egészségvédelem kapcsolatára hívják fel a figyelmet a LESZ-hez tartozó civil szervezetek. Másnap "Értő meghallgatás tréning" címmel az Empowering projekt eredményeiről beszél Székely András a projekt vezetője. Lelki elsősegély nyújtásához alapvető készség, hogy meg tudjuk hallgatni, hallani a másik ember félelmeit, örömeit, érzéseit, gondolatait – ezt segíti a tréning, amelynek a kialakításáról, részleteiről lesz szó az előadáson.
     Részletes meghívó a honlapunkon található (www.sos505.hu)
Tel: Dudás Erika  30-488-2159;  Székely András: 20-980-8829

Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége