2017. május 17., szerda 09:28

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 17., szerda (OS) -

    Legalább a számon kérő hivatkozás céljával figyeljünk az olyan közjogi méltóságokra, mint Áder János köztársasági elnök, aki 2017. május 8-án, beiktatási beszédében ezt mondta: "Közbeszédünk színvonala az utóbbi időben drámai mértékben romlott. Itt és most mindezért nem akarom porciózni a felelősséget. De a politikai számosság okán mindig a kormánypártoké a nagyobb."

Sietni kell, mielőtt kitalálják, és az Alaptörvénybe illesztik, hogy a közbizalom elleni és közérdekű ügyek körében is az országgyűlési és önkormányzati képviselők vagy egyáltalán a politikusok foglalkozásukkal összefüggő alkotmányos alapjoga legyen a valótlan tények állítása.

Nem sok fáradságukba kerülne az sem, hogy szintén az Alaptörvény módosításával a már jelenleg is tízre bővült tiltott népszavazási tárgykörökhöz sorolják a politikusok büntethetősége ügyében kezdeményezett népszavazást is.

Volt már hasonló, például a választási törvény módosítására irányuló népszavazási kezdeményezés lehetőségét is így szüntették meg az Alkotmány Alaptörvénnyé változtatásakor, hogy könnyebben bebetonozhassák a jelenlegi választási szabályozást, amely a többi párthoz képest irreális mértékben megerősíti a kis különbséggel győztest is.

Kapcsolódó anyagok:
www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html
www.abosz.hu/az-asztmas-lelke-es-a-lelek-asztmaja.ppsx

Pós Péter
az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.