2017. május 19., péntek 15:22

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hazugságokat terjeszt az Isztambuli Egyezményről -

    Az Egyezmény teljes összhangban van az Alaptörvénnyel, amely kimondja, hogy Magyarország külön intézkedésekkel védi a nőket. Hasonlóan, a hazánk által is ratifikált, a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés minden formájának kiküszöböléséről szóló CEDAW Egyezmény is olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a nők hátrányos megkülönböztetésének felszámolását célozzák.

Felháborítónak tartjuk azt, hogy az IKSZ zavaros, és tényszerűen az egyezmény szövegének elolvasásával cáfolható ideológiai beakadásból gátolná azt, hogy a hatóságok a magyar nőket ért erőszakkal szemben hivatalból eljárjanak. Ez sem a keresztény értékekkel, sem a magyar emberek jó érzésével nem egyeztethető össze, és tulajdonképpen kijelenthető, hogy az Ifjú Kereszténydemokraták a bűnelkövetők partjára helyezkedik.

Az Isztambuli Egyezmény ratifikálásával szintet lépne a nők elleni és a családon belüli erőszakkal szembeni harc. Átfogó intézkedések keretében meg kellene kezdeni az áldozatokkal foglalkozó szakemberek képzését, prevenciós kampányokat kellene folytatni, menedékhelyi kapacitást bővíteni és hatékonyabbá tenni a hatósági fellépést. Az Isztambuli Egyezményt eddig 23 ország ratifikálta, többek közt Lengyelország, Románia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Albánia, a mai nappal Grúzia. A magyar kormány három éve aláírta, de a mai napig nem hirdette ki.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.