2017. május 22., hétfő 12:45

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Felesleges, drága és értelmetlen a budai szuperkórház jelenlegi terve - A Párbeszéd egyetért azzal, hogy Budán fejleszteni kell a kórházi ellátást, azonban az új szuperkórház terve a helyszín miatt egy újabb teljesen félresikerült és mutyiszagú beruházás lehet. A Párbeszéd szerint a Szent Imre kórház fejlesztésével kellene megoldani a problémákat. A párt ezért kikéri a minisztériumtól a budapesti kórházfejlesztésre vonatkozó stratégiai dokumentumokat.

    A szakma és az állampolgárok is egyetértenek abban, hogy a budapesti kórházakat haladéktalanul fejleszteni kell. Az intézmények állapota katasztrofális, és a szakemberhiány miatt az ellátás is veszélybe került. Egy új kórház felépítése teljesen felesleges, az igények kielégítésére elegendő lenne a Szent Imre kórház fejlesztése. A kormány ehelyett az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a tömegközlekedési lehetőségektől távol akar legalább 40 milliárd forintért felhúzni egy új intézményt. Erős a gyanú, hogy ismét Fidesz-mutyiról van szó, és kórházfejlesztésnek álcázva fognak még több pénzt ellopni a haveroknak.

A Párbeszéd a helyzet tisztázása miatt írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, valamint kikérjük a budapesti kórházfejlesztéssel kapcsolatos stratégiai dokumentumokat. A Párbeszéd számára a kormánnyal ellentétben nem a haverok, hanem a betegek az elsők, a budapestieknek joguk van tudni, hogy hogyan szervezik át az egészségügyi ellátásukat a fővárosban.

Szabó Tímea, társelnök, országgyűlési képviselő
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.