2017. május 22., hétfő 13:12

A Védegylet Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. május 22., hétfő (OS) - Egyre kevésbé kelendő a gyermekkezek által bányászott arany. Jelenleg a világban több mint 5000 termék rendelkezik fairtrade minősítéssel, és egyre több területen található meg a mozgalom. Hat éve pedig már fairtrade forrásból származó arany is létezik, ami nem az anyagra, hanem a bányászat módjára utal.

    Miben más a fairtrade, mint a hagyományos arany?
Az első és legfontosabb, hogy a fairtrade forrásból származó arany bányászata során nem alkalmaznak gyermekmunkásokat – kezdi a sort Újszászi Györgyi, a Védegylet témafelelőse. A fairtrade mozgalom megköveteli, hogy a bányászok megfelelő munkakörülmények között, védőszereléssel, méltányos fizetségért dolgozzanak, amiből el tudják tartani családjukat. A szülők pedig meg tudják fizetni, hogy gyermekeik iskolába járjanak, így lehetőséget kapva a jobb életre.
Mit nyer a vásárló?
Közvetlenül is hozzájárul távoli családok életének jobbá tételéhez, a környezet és a helyi állatvilág megóvásához. Azaz tiszta lelkiismerettel tekinthet például egy friss házaspár az összetartozásukat szimbolizáló gyűrűre, hogy azt biztosan nem gyermekkezek bányászták – emeli ki Horváth Ádám, a Velekey Ékszervilág vezetője.
A Nofilter Gold következő aktivitása az IdeaStudio-val egy mobil szabadulószoba megalkotása lesz, amely során az arany útját járhatják körbe a csapatok.
Nagyméretű képek letölthetőek innen: https://drive.google.com/drive/folders/0B5Dlh4Foa8gJVEwxZS1SLWpxZ0E?usp=sharing
Képforrás: Nofilter Gold
     Kiadó: Védegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.